Selecteer een pagina

1000 vragen aan jezelfHet zat al een tijdje in mijn hoofd en half bloggersland kwam er al mee op de proppen. 1000 vragen aan jezelf. Het boekje met ja… 1000 vragen aan jezelf zat deze zomer bij Flow Magazine en ik vind ze leuk. Omdat het vragen zijn waar je soms direct antwoord op weet, maar vaak ook even over na moet denken. En dat is iets wat ik leuk vind en veel mee bezig ben de laatste tijd, bewust worden van mezelf. Dus stel ik mezelf ook deze 1000 vragen en deel ik de antwoorden met jullie. Om eens wat anders van mij te lezen en om ook eens jezelf hier en daar een vraag te stellen. Rustig, rustig, ik doe ze niet alle 1000 in één keer, want ain’t nobody got time for that. Zelfs niet een werkloze als ondergetekende. Hier heb je in ieder geval de eerste 14!

1. Met wie kun je het best opschieten?
Met Tom a.k.a Papadraak. We kunnen veel van elkaar hebben en dat wat we niet van elkaar kunnen hebben kunnen we bespreekbaar maken. En dat mag ook wel na freaking 13 jaar!

2. Waar besteed je te veel tijd aan?
Ugh, ik zal niet de enige zijn die dit antwoordt. Mijn telefoon. Even snel op Facebook, maar dan ook even Instagram. Oh en Pinterest moet ook nog eventjes. Wacht, laat ik dan ook even Whatsapp lezen met tig groepschats. ‘s Avonds als ik me in mijn bed heb genesteld ook nog even een laatste (a)Social Media check en dan slapen… 1,5 uur later ja.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?
I’m a sucker for droge humor. De beste vriend van mijn broertje weet dan ook een heleboel schaterlachen uit mij te trekken als ik met hem in één ruimte ben. Maar eigenlijk kan ik om veel heel hard lachen, want mijn volume staat blijkbaar altijd op 10. #sorrynotsorry

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Gisteravond! Ik maakte voor het eerst macarons, mijn vrienden. Niks door de keuken gesmeten, zonder vloeken en ze waren nog prima te hachelen ook.

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
Ja. Gewoon ja. Ik ben een dikke huilebalk, wen er maar aan. Niks meer aan te doen.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?
Uit wat ik als eerste rond lunchtijd eet. Ja, healthfreaks, jullie hoeven niks te zeggen, ik weet het wel. Ik heb zelf een Personal Trainert in mijn huis lopen en die roept ook duizend keer dat ik moet ontbijten. Dat doe ik ook wel, maar gewoon wat later, laten we het daar maar op houden!

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?
Aan die sexy momma van een Des toen ze met haar vrolijke zelf ‘onze’ Coffee Company binnen kwam Die nu naast mij zit, net als ik stukjes te tikken en een dikke Bambino met slagroom.

8. Waarin lijk je op je moeder?
In heel veel. Een goede uitspraak vond ik: ‘Sometimes I open my mouth and my mother comes out.’ En dat gebeurt regelmatig. Waar ik erg trots op ben is dat ik in mijn toegankelijkheid en openheid heel erg op haar lijk. Dit brengt mij leuke ontmoetingen met vreemden die soms uitlopen tot goede vriendschappen.

9. Wat doe je ‘s ochtends als eerste?
Of lachen omdat de minidraak gezellig in zijn bed zit te kletsen (‘ooooh baby ofantje! Oooh, nuffel ofantje!), of bijna huilen omdat de minidraak chagrijnig wakker is geworden en loopt te gillen dat ie uit bed gehaald wil worden. Maar vaker het eerste!

10. Ben je een goede voorlezer?
IK LOVE VOORLEZEN! Met hoge stemmetjes, lage stemmetjes, ALLES! Tegenwoordig lees ik de minidraak voor uit (door hem uitgekozen) Sinterklaas en de tijdmachine. Mijn Sinterklaas impressie is de bomb diggity en jonge, als die dinosaurus uit de bosjes komt, spanneeend! Ja, de pepernoten liggen ook al in de schappen, dus waarom niet.

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?
Haha, dat duurde niet heel erg lang. Ik weet niet… Jaartje of 5, 6? Ik ging boodschappen doen met mijn ouders en er werden chocolaatjes van de Donald Duck in de wagen gedropt. En de volgende dag vond ik die in mijn schoen, waarna ik al snel mijn vraagtekens had bij deze Nemeer Klaas (zoals de minidraak dat zegt). Way to go, pa en ma!

12. Wat wil je nog graag kopen?
Een KitchenAid keukenmachine staat behoorlijk lang op mijn verlanglijstje. Een echte thuisbakkersdroom :)

13. Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?
Zelfvertrouwen. Dat lijkt me wel wat om te hebben. Hoewel ik dat steeds meer krijg hoor ik vaak van mijn omgeving dat het echt niet erg is om wat meer vertrouwen in mezelf te hebben.

14. Wat is je favoriete TV-programma?
Masterchef Australië!! Want eten. En leuke juryleden, leuke deelnemers en niet zo overdreven Amerikaans. Of misschien ook wel College Tour. Of toch Criminal Minds ofzo. Ik weet het niet zo goed! Oh, en ‘Thuis voor de buis’ vind ik ook heurlijk om naar te kijken. Kijken hoe andere mensen TV kijken… Ja.. ik weet het ook niet. Magisch vind ik het.

En jij? Wat zou jij antwoorden op de eerste 14 vragen aan jezelf?

Love, peace and a dikke Bambino van de Coffee Company!
sigwhite