Selecteer een pagina

compliment

En voordat we met z’n allen onze hakken in het zand zetten en roepen dat een nationale dag voor complimenten belachelijk is, want we kunnen elkaar elke dag wel een compliment geven zeg ik; BREAK EROP! Ja, je hebt gelijk, je kan elke dag iemand wel een compliment geven. Maar doe je dat ook? Ik niet, om eerlijk te zijn. Jij? Eerlijk zijn, hè?!….. Nou, niet zeuren dan en geef vandaag maar even wat complimentjes weg. Want of je het wil of niet, het is vandaag Nationale Complimentendag.

Nee joh!
Zeg nou zelf. Als jij zelf een compliment krijgt is dat toch gewoon heel erg leuk? We hebben vaak de neiging om complimenten van tafel te vegen met een dikke vette; ‘neeee joh!’ En dan heel wild met je arm zwaaien, lekker weg wuiven die lieve woorden. Hatsaa, opzouten, want ook al voelde hij goed, die kan niet voor jou bedoeld zijn. Zo werkt een compliment bij mij namelijk wel. Ik krijg iets liefs te horen over mezelf en dat geeft mij blijkbaar vrijwaring om heel awkward en zenuwachtig te doen. Op het moment dat ik ook maar iets van een hoera-ik-kreeg-een-compliment-gevoel begin te krijgen is daar het stemmetje dat gilt: ‘DIE WAS VOOR DE VERKEERDEEE!’ Ik begin ongemakkelijk te schuifelen op mijn plaats, trek m’n kleren recht en kraam gekke ondefinieerbare geluiden uit om de ander er maar van bewust te maken dat het compliment totaal niet klopt. Stom eigenlijk! Want iemand doet zijn best om iets liefs te doen voor mij. En blijkbaar vind ik mezelf niet waardig genoeg om dat klakkeloos aan te nemen, maar tegelijkertijd sla ik ook iemands oprechte mening in de wind! En daarom heb ik een tijdje geleden besloten dat ik daarmee stop en simpelweg ‘dankjewel’ zeg en het fijne gevoel van dat compliment maar eens lekker door mijn lichaam te laten rollen. Want die heb ik blijkbaar verdiend en ik mag er trots op zijn ook!

Gratis sterren kijken
Tot zover het bulletin over complimentjes ontvangen. Nu je weet dat een compliment eigenlijk stiekem best heel lekker voelt mag je ook wel eentje (of twee, of drie) weggeven, toch? Wat is nou leuker dan iemand een fijn gevoel te geven? Heb je wel eens een compliment gegeven en echt naar die persoon gekeken, hoe die reageert? Want ook al krijg je een ‘neeee joh, gek!’ terug gekaatst, er verschijnen heus wel kleine sterretjes in de ogen van de ontvanger. Missie geslaagd! Iemand een compliment gegeven, die persoon blij gemaakt en jij zag de sterren. Gratis en voor niks. Awesome thing, right?!

Dus sprint naar je buurvrouw, zing hoe mooi je haar ogen vindt. Bel je beste vriendin, zeg haar dat je haar zo grappig vindt. Geef je mama een knuffel, laat haar weten dat ze een te gekke vrouw is. Blijf staan bij die onbekende op dat bankje, laat weten dat zijn/haar schoenen zo leuk zijn! Maakt niet uit wie, maar zeg iets liefs. En ontvang je er zelf eentje? Slik die ‘Neeeee joh!’ in voordat hij je mond verlaat, recht je rug, glimlach en zeg ‘dank je wel’.

Dat mag. Daar is niks mee. Want je bent lief, leuk, knap, aardig, oprecht, mooi, grappig… [fill in blank].
Jij mag er zijn. Niet vergeten!

Love, peace and some Jammie Dodger Cookies to fill you heart with more sweetness :)
sigwhite

 

 

 

Fotocredits

Pay it forward!
Hang deze printable van Kind of Matter op een random plek en laat het zijn werk doen. Eens kijken hoeveel mensen een complimentje pakken en/of weggeven!
Compliment printable