Selecteer een pagina

PR_Actielogo_RGB
Het is weer oktober. De maand waar de roze lintjes je om de oren vliegen. Niet omdat het feest is, maar om ons weer bewust te maken van het feit dat er jaarlijks 16.000 mensen strijden tegen borstkanker. Er wordt middels verschillende acties geld ingezameld om de onderzoeken naar borstkanker te steunen. En ik besluit weer mee te helpen!

Waarom help ik mee?
Ik schreef er hier vorig jaar uitgebreid over wat mijn beweegreden was. Voor mijn stiefmoeder, maar ook voor iedereen die met deze (en welke andere vorm) ziekte te maken heeft gehad. De strijd is hard en zwaar. En onderzoek is nodig. Maar naast onderzoek weet ik nog hoe gesteund ik mij, als naaste van iemand met kanker, voelde toen iedereen geld wilde doneren! Ik blijf erbij dat het gewoon belangrijk is je in te zetten voor onderzoeken. Er zijn veel discussies over dat er allang medicijnen tegen kanker zijn en dat alle onderzoeken allemaal gebakken lucht zijn, maar zolang ik dat niet zeker weet zal ik mij inzetten. En al zal de directeur van Pink Ribbon 99% van mijn geld in zijn binnenzak steken, die 1% is dan maar in the pocket voor onderzoek!

Laura's koekjes voor Pink Ribbon

Laura’s koekjes voor Pink Ribbon

#bakkenvoorpinkribbon
Vorig jaar zamelde ik ruim € 400,- in voor Pink Ribbon en abseilde van 40 meter hoogte van de Grote Markt in Groningen. Schijtsbenauwd en met klotsende oksels hing ik daar! Ik zou het zo weer doen, maar toch doe ik het dit jaar rustiger aan. In de vorm van koekjes bakken! Ik kwam namelijk op Laura’s bakblog: Laurasbakery.nl en zij schreef hoe zij in actie was gekomen voor dit doel. Vier jaar geleden besloot zij koekjes te bakken en verpakken en haalde maar liefst € 1225,- binnen! Dit overtrof natuurlijk alle verwachtingen. Laura heeft dit jaar een Pink Ribbon actiepagina opgezet waar ze iedereen oproept om baksels voor het goede doel te verkopen. Dit deed mij besluiten om ook de prachtig roze koekjes te gaan bakken voor Pink Ribbon.

Vorig jaar in actie op 40 meter hoog!

Vorig jaar in actie op 40 meter hoog!

Het streefbedrag
Het toeval wilde dat ik afgelopen vrijdag naar Taart en Trends (taartenbeurs) ging en Laura daar een demo gaf en een aantal starterspakketjes verkocht. Dat was mijn eerste doel! Zo’n starterspakket in handen krijgen. De workshops en stands komen later wel. Na enig speurwerk (= tig rondjes door de hal en uiteindelijk toch maar aan mensen vragen) kwam ik bij Laura terecht en spraken we over de actie en haar blog die ik regelmatig bezoek. Wat een gezellige en spontane meid! Maar ik kwam niet alleen voor de gezelligheid! Dat starterspakket!! Na het inschrijven was het dan toch ook tijd om een doel in te stellen. Hoeveel geld dacht ik op te halen? ‘Eeeh… Ja.. eehh nou..’ WEET IK VEEL?! Je wilt niet laag inzetten, want… ja.. dat wil je niet ofzo? Maar zet je te hoog in, dan is het zonde als je het doel niet haalt! Maar na wat wikken, wegen en tig ‘eeeh’ en ‘hmmm’ wist ik wat mijn doel moest zijn. Aangezien ik vorig jaar 400 ekkies in de wacht sleepte moest mijn doel hoger zijn! HOPPA, € 500,-! Op het moment dat ik het zei kreeg ik stiekem een beetje spijt, want het is toch best een hoog bedrag!! VIJF-HON-DERD! Vijfhonderd euro… Dat moet ik MINIMAAL bij elkaar sprokkelen. Want hoe mooi zou het zijn als ik mijn streefbedrag voorbij ga. En niet geheel om voorbij te laten gaan. In samenwerking met KitchenAid geeft Laura ook nog eens een KitchenAid keukenmachine weg aan degene die het hoogste bedrag weet op te halen! Een droom van dit koekenbakkertje, dus een extra drijfveer om zoveel mogelijk geld binnen te halen.

So there you have it! Leesjeblij.nl zet zich in voor het goede doel! Minimaal 500 pegels binnenhalen voor Pink Ribbon! Laura heeft me al een stuk op weg geholpen door alle tips en tricks op haar blog te plaatsen en daar ga ik druk mee aan de slag. Gisteren na de beurs struinde ik tijdens de terugreis in de trein wat groepschats af en bracht ze al op de hoogte van mijn actie. Nu, op het moment van schrijven heb ik al bijna 50 zakjes verkocht! Dus de helft van het streefbedrag is al in zicht! Een sponsor in de vorm van Training & Movement uit Groningen is al binnen. Personal Trainer Tom van der Hulst heeft al een mooi bedrag aangeboden om ingrediënten en verpakkingsmateriaal mee te kopen. (En na het eten van de koekjes mogen jullie hem inschakelen om het er weer af te trainen, haha) HOE TOF! En nu is het aan jullie!  KOOP DIE KOEKJES!!

Wat moet dat kosten en hoe bestel ik?
Ik verkoop de koekjes in zakjes van 4 voor € 5,- per zakje. Het volledige bedrag gaat naar Pink Ribbon. Laat in een berichtje hier of op Facebook achter hoeveel zakjes je wilt kopen en dan ga ik voor jullie aan de bak! Het hoeft natuurlijk niet allemaal out in the open, stuur dan even een mailtje naar: atauran@live.nl Woon je te ver buiten Groningen? Ik ben nog in dubio of ik de koekjes ga versturen. Maar als daar genoeg animo voor is, valt dat misschien te realiseren! Op 31 oktober moeten alle donaties bij Laura binnen zijn, dus bestellen kan t/m 30 oktober!

HELP MEE EN EET VOOR HET GOEDE DOEL! :D

Love, peace and a whole lot of Pink Ribbon cookies!
sigwhite