Er zijn dagen dat ik vastgekluisterd zit aan documentaires zoals David Attenborough’s ‘A life on our planet’. Soms durf ik het aan om vol afschuw een halve aflevering van ‘Jeffrey Epstein: Filthy Rich’ te kijken en getuige te zijn van het leed wat hij minderjarige meisjes aandeed. Ik verplicht mezelf documentaires over raciale ongelijkheid zoals ’13th’ te kijken om mijn kennis te verbreden.

Zulke onderwerpen, allememachies, die zijn niet voor de poes! Maar soms noodzakelijk om te kijken. Om weer bewuster met je pootjes op de aardkloot te staan. Allemaal uiteenlopende onderwerpen en behoorlijk beladen. Maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben; ik moet erna áltijd iets luchtigs kijken. Of ik moet het soms even helemaal niet kijken. Just to keep the spirits up. Om nog een beetje geloof in de mensheid te houden.

Want soms hebben we even wat lucht nodig. Soms hebben we gewoon simpel nodig. En dat wil ik even met je delen. Voor het lekker makkelijk wegkijken. Onder een dekentje, giechelend met pretoogjes. Althans, zo kijk ik deze tip altijd!

U had het al gelezen in de titel hè?! Dash & Lily. Als je het mij vraagt dé kerstromance van 2020. Slechts 8 afleveringen van amper een half uur, maar oh, wat heb ik geglunderd bij het getuige zijn van het liefdesverhaal van deze twee. Netflix Originals got me like MIIIIHIHIHIHIIIII!

De serie vertelt het verhaal over Dash & Lily (don’t need to be Sherlock to figure that one out, ay?!). Lily, de hopeloze romanticus met een grote liefde voor Kerst. Dash, de pessimistische jongeman die kerst een verplichte hel vindt. Twee uitersten die tóch op elkaars pad komen door een notitieboek wat Lily in de plaatselijke boekenwinkel verstopt met een ‘dare’ erin voor de gelukkige vinder. En voor haar om het lot haar te helpen haar ware liefde te vinden. En whoop, whoop, het moge duidelijk zijn dat dat Dash is.

Wat ontstaat is een chemie tussen penvrienden waarvan je wilt dat ‘ie uitgroeit tot de perfecte liefde. Waar het goed mee komt. Waar je met hartoogjes naar kijkt en roept: ‘IK WIL DAT OOHOOK ZOHOHOOOO!’ Met elke aflevering weer een opdracht die de ander moet voldoen en natuurlijk richting de ontrafeling of de twee elkaar ooit zullen ontmoeten. De perikelen van de twee tieners, my goodness, ik zou haast weer terug in de tijd willen om een notebook in de bieb te leggen en kijken wat er op af zou komen. Maar vervolgens 20 kleuren schijt in m’n broek uit angst dat het een gekkie als Jeffrey Epstein is. Oké, romance has ended. Maar mijn hart GLOEIT van dit soort verhalen! En ja, dat moet in caps, want anders dan dat kan ik het niet uiten. I live for this shit maaaan!

Soms is het gewoon even nodig om de Epstein’s, global warming, raciale ongelijkheid en alle bullshit van de wereld buiten je deur te houden. Om op te laden. Om weer hoop te krijgen en te voelen dat we het best goed doen met zijn allen. Om weer even wat goeds te zien in plaats van alle ellende op het nieuws. Ook al is het een fantasiewereld in een rode notebook. Het is nodig je batterij weer te vullen met good vibes.

Want alleen dan, en écht alleen dan kan je ze ook weer de wereld in knallen.
So who’s with me?! Dash & Lily, LET’S GOOO!

Love, peace and a notebook om te verstoppen om de ware liefde te vinden,
Aïsh

Bron foto: Still