Selecteer een pagina

CKIk vind, dat je naast je eigenste fijne home sweet home nog een andere happy place moet hebben. Of mocht je eigen home niet zo sweet zijn, dat je dan een plek vindt waar je lekker heen kunt. Om even je huishouden te ontvluchten, even jezelf losrukken uit het luiers verschonen, stofzuigen of struikelen over legoblokken (damn you!). Ik heb ook zo’n plekje. Kan klagen als ik daar zin in heb, janken als het moet, maar het is er vooral gezellig. Het feit dat deze plek een soort ‘grouphome’ voor me is helpt natuurlijk ook mee aan de happiness factor. Maar afgezien van dat is het écht een happy place, een paar stapjes vanaf het centrum van Groningen. Want er is taart. En cupcakes. En warme chocolademelk. En Baru chocolade! This happy place is called Courtney’s Kitchen.

Courtneys kitchen doorpanel‘If the cupcakes won’t come to Courtney, then Courtney must make cupcakes.’

Dus u begrijpt. Hier zit ik regelmatig. Is het niet voor een stuk taart, dan is het wel voor een kop thee. En anders heb ik in ieder geval een flinke dosis happiness in m’n mik dankzij deze stoere zaak van de Bostonse Courtney. Die voor de liefde naar Nederland kwam en de Amerikaanse cupcakes miste op het Groningse platteland. ‘If the cupcakes won’t come to Courtney, then Courtney must make cupcakes.’ moet ze gedacht hebben. Want dat deed ze. Een aantal jaren geleden was ze al te vinden aan de A-straat, maar al ruim driekwart jaar zit de zoete winkel gevestigd aan de Nieuwe Ebbingestraat 47. Hoewel alleen het woord cupcake al een en al girly-girl schreeuwt heeft deze Bostonse Cupcake queen er een lieve en toch stoere shop van weten te maken. De lieve kleurtjes worden afgewisseld met stoere tafels en stoeltjes en de handlettering op de borden is een kunstwerkje op zich! De deurpanelen met sailorlook doen je ook al even stilstaan voor haar shop. Dus waarom niet direct even naar binnen lopen? Ben je op weg naar de Ekoplaza om je gojibessen in te slaan? Get over yourself! Stap een deur verder en je bent omringd door real American baked goodies! Van carrot cupcakes met kaneelfrosting tot heerlijke red velvet whoopiepies met creamcheese frosting (you will die a happy person, echt waar). Waar mijn zoete IMG_3841hartje sneller van klopt is de Maple Bacon cupcake. Zoet én hartig verpakt in 1 overheerlijk cupcakeje. En als die er niet is, dan kies ik de S’mores cupcake. Een bodem van koek met daar bovenop een cupcake en dáár bovenop een toasted marshmallowfrosting (ben je al onderweg?) Maar niet alleen cupcakes zijn er om je innerlijke schreeuw om zoetigheid te stillen. Courtney’s Seven Layerbars gaan over de toonbank als warme eeeh cupcakes. Een soort koek getopt met 7 verschillende lekkere ingrediënten zoals chocola en butterscotch. Verder kan je je tegoed doen aan overheerlijke brownies, chocolate mousecakes met oreobodem (i kid you not, een van mijn favorieten!) en geregeld komt er een speciale taart langs.

Courtneys kitchen french toast

Real American Breakfast
Goed, goed, ook mijn glazuur barst bij elke lekkernij die ik omschrijf. Ben je niet zo’n taarten/cakefan? Wees gerust, voor een lekkere kop thee of koffie ben je ook hier aan het goede adres. Geen poespas, geen Latte Machiato met schuim waar je een lepeltje op kunt leggen, maar gewoon lekker normale filterkoffie. Maar dan wel hele lekkere van Groningen’s eigen koffiebranderij ‘Het Koffiestation’! En de thee is ook iets om over naar je oma te schrijven, want de Cranberry Limepunch is er eentje waar je tastebuds een dansje van maken. Geen warme drank? Prima, Courtney at your service, want een lekkere limonade wordt zo in een hippe Mason Jar gegoten. Enjoy! En wil je tóch wat eten, maar geen taart? Dan is er nog altijd het American Breakfast wat op elke eerste zondag van de maand plaatsvindt. Tijdens dit typisch Amerikaanse ochtendritueel worden de lekkerste pancakes geserveerd. Voor ieder wat wils, met chocolate chips, bosbessen of naturel met een sloot maple syrup on the side! Of neem een scrambled egg & bacon plate. Of nee, wacht! De french toast van suikerbrood! Die moet je nemen!!! Oohohoh mon amie, smullen zul je.

Red Velvet Minicake voor Valentijnsdag

Red Velvet Minicake voor Valentijnsdag

Speciale gelegenheden
Naast de reguliere openingstijden en the breakfast is er rondom feestdagen ook het een en ander te halen. Zo kon je afgelopen Valentijnsdag een High tea met je lief reserveren en geheel in thema van al dit lekkers genieten. Dit alles komt regelmatig langs op Courtney’s Facebook pagina. Ga het liken en wie weet zie ik je bij een van mijn happy places. Courtney’s Kitchen, Real American Bakery. De winkel is op maandag vanaf 13.00 geopend en van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Get your diabetes on, folks!

Tip: Zie je de Rainbowcakerainbow cake voorbij komen? Get your ass over there and eat it! Niet alleen lekker in je buik, maar ook mooi om naar te kijken. Graag gedaan!

Tip numero dos: De eerstvolgende American Breakfast vindt plaats op zondag 15 maart. De special is deze keer Texas-style French toast, gemaakt van brioche met lekkere aardbeien on top. HOU OP!

Tip numero tres: Ga op de fiets, dan voel je je misschien minder schuldig.

Tip numero quatro: De peanutbutterbars. Hubbahubbahubbaaaa

Love, peace and a damn good time @ Courtney’s Kitchen
sigwhite2