Selecteer een pagina

388a5c42fa7f86dfe1449b6618a83747Het is dus wel duidelijk dat ik niet zo goed ben in het vinden van dingen. Ook al staan ze voor mijn neus. Centrale Stations enzo, dat soort dingen. Maar met kleinere objecten is dit ook heel prima te doen voor mij. En yep, we hebben weer een nieuwe ‘No Shame in My Game’. Paas editie dit keer!

Het was Pasen. Al een heleboel jaren terug. Mijn opa en oma zorgden er elk jaar voor dat de paaseitjes geverfd en verstopt waren en buiten konden we Oud Hollandsch Neut’n schiet’n. Maar eerst, eitjes zoeken.Ik was nog een klein meisje, dit weet ik, want ik moest de laag verstopte eitjes zoeken. De grotere neven en nichten mochten al bovenop kasten en planken kijken. Ik hield me rustig bezig met het zoeken tussen de plantjes, onder tafels en op de vensterbank. Veel hoger dan dat kon ik volgens mij ook niet.

Spannend
Ik vond het spannend. Die eitjes zoeken. Waar zouden ze liggen? Wat voor kleur zouden ze hebben? Kon ik er überhaupt wel eentje vinden? De hele familie was aanwezig en mijn neefjes en nichtjes zochten driftig naar de eieren. Allemaal in een mooie kleur geverfd met een paassticker erop. Elk jaar weer. Ik zocht driftig mee, mijn ogen gingen overal, vriend! Maar die prachtig gekleurde eieren vinden deed ik niet. Mijn ogen gingen langs de houtkleurige TVkast, langs de vensterbank vol met schelpen van mijn opa en oma’s vakanties op de Molukken. Via de grote kast met CD’s en foto’s. Ik vond er geen. Het was uiteraard duidelijk, zoeken was niet mijn sterkste punt. Toen al niet, nee.

Geen ei
Voor een tweede en zelfs derde keer liet ik mijn ogen langs alle schelpen op de vensterbank in de woonkamer gaan. En ineens hoor ik mijn nicht; ‘Daar Aïsha!!’ Ik keek haar aan en zag haar wild gebaren naar de vensterbank. ‘Yes, een ei!’ eindelijk moet ik bij mezelf gedacht hebben. Ik draaide me weer om naar de vensterbank en keek heen en weer, langs alle schelpen die ik zag liggen. Maar géén ei! Serieus, mijn opa kon dingen verstoppen, ik snapte niet hoe die man het deed. ‘KIJK DAN, DAAAAR!’ riep inmiddels mijn tante die waarschijnlijk wilde dat ik dat ei ook vond, want de rest van mijn neefjes en nichtjes hadden al een handjevol. Wild gebarend wees mijn tante nogmaals naar de vensterbank achter mij. Wéér draaide ik me om en allemachtig sjonge jonge, GEEN FREAKING EI HOOR! Ik wist niet waar die mensen het vandaan haalden, maar op deze vensterbank lag écht geen ei! Ik liet de moed bijna zakken, want ach, wat had ik nou aan een ei. Oma maakte toch wel lekkere soto ayam ofzo. At ik dat liever. Maar ja, mijn familie was er inmiddels zo op gericht dat ik ook een ei zou vinden, dat mijn zoektocht nog niet voorbij was. ‘Achter je, Aïshaaa!’ riep een andere tante. Ik draaide me nog maar een keer om en keek weer naar de verrekte vensterbank. IK ZIE GEEN EI! Ik draaide me naar mijn tante; ‘WAAR DAAAN?!” riep ik met mijn armen gespreid naar haar terug. Weet je nog dat de hele wereld stopte met leven en bezig was met de blauw/zwarte of wit/gouden jurk? En hoe het voelde toen jij die ene jurk in het blauw/zwart zag en je buurman in het wit/goud? Zo voelde ik me!  Iedereen zag iets, maar ik zag het anders. Frustrerender kon gewoon niet. ‘KIJK DAN IN DIE SCHELP!’ Ervan overtuigd dat al mijn familieleden er finaal naast zaten draaide ik me nog een laatste keer om en keek in een schelp die op een houten vierkanten voetje was gezet. Ik kon het toen niet zeggen, maar godallemachtig, daar was ie. Een bordeaux rood ei met een paashaasje erop geplakt. In de schelp waar ik al tig keer naar had lopen loeren. De frustratie had mijn mini lichaam al verlaten en werd vervangen door enorme blijdschap! Ik voelde mijn oogjes gewoon twinkelen en op mijn mond verscheen een glimlach zo breed als 5 eieren. ‘IK HEB HEM!’ riep ik enthousiast!!

Mijn familie lag dubbel van het lachen en konden er waarschijnlijk niet bij dat ik zo lang deed over het vinden van 1 verrekt eitje. Maar dit meisje was content. Hoewel ik daarna wel heb besloten dat eieren zoeken gewoon niet zo mijn ding was. Opeten des te meer.

Happy Easter allemaal! Veel succes met eitjes zoeken. Kijk vooral ín dingen ;-)

Love, peace and big slice of Easter Cake!
sigwhite