Selecteer een pagina

Meet Des. Des is mijn vriendin. En ze is echt. Ze zegt me namelijk dat ik mijn angsten maar eens flink onder ogen moet zien, ze praat niet met me mee, ze geeft me een schop onder mijn reet. Des inspireert me. Als moeder, als mens, als zichzelf liefhebbende vrouw, als schrijfster, als spiritjunkie, als soms keiharde vriendin. Ze leert me dingen. De fase waar ik nu in zit, is zij al geweest en dat helpt me. Des staat vol in haar licht en schijnt als een gek! Dus ik was van mening dat ik haar niets meer te leren had. She got it all figured out natuurlijk… Zij is mijn teacher en ik haar student (lees je het? Mijn woorden en blijkbaar ook de manier waarop ik naar mezelf keek).. Zo werkt dat toch een beetje als je tegen iemand op kijkt?

Totdat ze me vanochtend appte: ‘Je inspireert me gewoon babe’. Ze stond een beetje stil met plannen en wil ze nu weer door gaan pakken omdat ze geïnspireerd werd door de stappen die ik zette. Het voelde als een cadeau. Mijn vriendin die volledig in haar licht kan staan en mij inspireert, vond mij, de student van ons twee, inspirerend! En daar werd ik even met beide voeten op de grond gezet. Ik was vergeten in mijn eigen licht te staan. Het hele teacher en student gebeuren vond plaats tussen mijn oren. Het was een perceptie en niet per se een waarheid. Want zij leert van mij, ik leer van haar. In welke fase we beide ook zitten. ‘Empowered women empower women.’

And there you have it. De grootste les van vandaag. Denk je dat je niks te zeggen hebt? Dat je anderen niet inspireert? Dat de mensen waarvan je denkt dat die het ‘all figured out’ hebben niks van je hoeven te leren? Think again. Iedereen, in elke fase van zijn of haar leven heeft wat te leren. En jij weet dingen die anderen niet weten. Die je zelf misschien nog niet inziet, maar anderen wel kunnen inspireren. Er is ALTIJD iemand die jou bewondert om wat je doet op een bepaalde manier. Er zit altijd iets in je verhaal waar een ander iets uit kan halen. Dus ga in je licht staan, pak die spotlight op je eigen manier en voel je kracht. Dat zal een ander inspireren het ook te doen. Wacht niet op de bevestiging van buitenaf. Weet van jezelf dat je inspirerend en krachtig bent en dat je licht dan verder schijnt dan je ooit zal weten. Dus schijn, inspireer, evolueer. Ik wacht op je. Des wacht op je. De wereld wacht op je