Selecteer een pagina

Gratitude Journal LeesjeblijZo! Er mogen weer wat thankyou’s de atmosfeer in geslingerd worden. Want het leven is heus wel mooi, ook al voelt dat soms even anders. Ook al lijkt het wel eens of alles en iedereen zich tegen je gekeerd heeft en je denkt; had ik het anders moeten doen? Was ik verkeerd bezig? Dit is hét moment voor een nieuwe Gratitute Journal.

Vrijdag 1 mei. Want ik won een diner in een restaurant naar keuze tijdens de IENS dinerdagen met mijn twee vrouwtjes N. en J. En vlak daarvoor vermelde Lonneke van Bringing Happiness de marcherende katjes op haar te gekke blog. En daarna kreeg ik een mailtje met een financiële meevaller waardoor familie Leesjeblij toch nog op vakantie kan dit jaar :D Lieve 1 mei, leukerd dat je d’r bent! Jij krijgt koekjes als ik je weer tegenkom.

Baby eendjes. Fluffy, geel met zwart. Ze zwommen met z’n allen voorbij, piepten de wereld bij elkaar en hun kontjes wiebelden zo lief heen en weer in het water. Hieperdepiep voor baby eendjes!

Rumi gedichtenbundeltje. Hij zit bij de Happinezz van deze maand en is gevuld met prachtige gedichten waar ik op slag verliefd op ben geworden bij het lezen ervan. Mooie woorden zijn om warm van te worden.

Koningsdag. Ja, lekker op tijd, dat krijg je met Gratitude Journals duizend jaar in concept laten staan. Desalniettemin was hij om door een ringetje te halen dit jaar. Oranjekoek eten. Over de Vrijmarkt lopen, treinen voor Aiden kopen, Karin Slaughter’s Triptiek voor een uuuuro en een Dick Bruna boek ook voor een uuuurootje. Shetlandertjes aaien, meer rondjes over de Vrijmarkt. Dansen met het draakje op het familieplein (ja, is wat anders dan je lamzuipen voordat je de middag in gaat), spelen met treintjes, stoepkrijten, achter plastic bierbekertjes aanrennen en ze wegschoppen, gillend springen op het luchtkussen. Hij genoot van deze dag en dus papa en mama ook!

Onverwachts kaartjes krijgen. Hij hoort eigenlijk bij de vorige Gratitude Journal, maar ik was hem gek genoeg vergeten! Ik lag ziek in mijn mandje toen er een envelop op de deurmat plofte met een bekend handschrift, maar een vreemde naam. Dit kon maar van 1 iemand komen en dat was mijn partner in crime P. Alleen van haar krijg ik kaartjes met de allergekste namen erop (en andersom). Bij het openen van de envelop kwam dat bekende warme fuzzy feeling weer om de hoek kijken. Het kaartje leek voor ons gemaakt te zijn en dat was wat zij ook gedacht moest hebben toen ze hem kocht. Onverwachte kaartjes in besties geheimtaal for president please!

Extra tijd met mijn gezin. We hebben een ZZP-er in ons midden, in de vorm van Tom. En hij heeft het druk. Werkt zich 6 dagen per week uit zijn naad. Zondag is dus ook feest bij ons thuis. De enige dag dat er geen wekker gaat! Beetje uitslapen, beetje rustig aan doen, HEERLIJK! En het was helemaal feest toen het mei vakantie was. Veel van zijn klanten waren op vakantie, wat resulteerde tot een paar uurtjes eerder thuis van zijn werk of soms alleen maar ‘s ochtends of ‘s middags werken. Héérlijk! Er konden uitjes gepland worden, ontbijtjes op bed werden niet gespaard en ritjes naar de kinderboerderij en Plopsaland waren al snel gemaakt. Samen genieten van de vrije uurtjes. Ook deze mogen president worden van mij en verdienen voor altijd koekjes.

De reacties op het geschreven stuk over mijn mama. Via verschillende wegen kreeg ik de liefste reacties op dit stuk. Ze waren hartverwarmend, moest ervan blozen, maar ze deden me boven alles hartstikke glunderen. Dank jullie wel voor de liefde! En ook jullie for president en een dikke bult koekjes!

Steun van je wederhelft. Niets zo fijn als Tom die mij zegt dat ik moet doen wat mij gelukkig maakt en waar ik me goed bij voel op het moment dat hij ziet dat ik ergens niet achter sta. Mij het gevoel geeft dat ik er ook toe doe als ik niet leef zoals de maatschappij dat van mij verwacht. Mij de kans geeft om uit te zoeken wat het nou wél is wat mij gelukkig maakt op gebied van werk. Deze man verdient koningschap, presidentschap, slagroomtaarten en moorkoppen.

Hopla! Alles weer een beetje in perspectief. Het is allemaal echt wel mooi met hier en daar een knetterzure appel waar we even doorheen moeten bijten. Geeft niets, er komt ook heus wel weer een lekker zoet Kanzi appeltje om je tanden in te zetten. GO FOR IT!

Love, peace and slagroomtaart, koekjes, moorkoppen en kanzi appels!
sigwhite