Selecteer een pagina

With freedom, books, flowers, and the moon, who could not be happy? – Oscar Wilde

Vaak, aan het einde van een drukke dag, kun je alleen maar op de bank neerploffen en denken; ‘Pfff, wat een dag! Blij dat ie om is. Kan ik zo lekker in m’n bed kruipen.’ Vooral doen zeg ik! Want niks lekkerder dan je heerlijke warme bed. Maar eenmaal in je bed (of op je bank, of waar jij dan ook maar zit na een drukke dag) pak je al gauw je telefoon en ga je alle Social Media nog even af. Lees je de vele berichten in al die Whatsapp groepschats nog even door. Of nestel je je voor je TV/achter je laptop en kijk je een nieuwe aflevering (of 2 of 3) van je favoriete serie. En voor je het weet is het tijd om je ogen te sluiten. Afscheid te nemen van je dag en op naar de volgende. Einde.

Maar hoe zat het nou met die dag van jou? Was ie niet leuk genoeg om nog even over na te denken? Waren er geen momentjes waar je dacht; heeuu, nou, dát was leuk?! Kan me niet voorstellen dat jij ze niet had vandaag. In het kader van ‘We laten ons leventje aan onze neus voorbij gaan’ roep ik mijn online Gratitude Journal in het leven. Om een dag of periode eens na te gaan en inzien waar ik nou eigenlijk dankbaar voor ben. In plaats van te klagen over mijn haar dat pluist als het regent, dat ik niks leuks in mijn kast heb hangen, dat mijn zoon zo HELS aan het peuterpuberen is of dat mijn pot Nutella op is en ik nu naar buiten moet om een nieuwe te kopen.

Count your garden by the flowers,
Never by the leaves that fall.
Count your days by golden hours,
Don’t remember clouds at all . . .
Count your nights by stars, not shadows,
Count your life with smiles, not tears.
And all throughout your lifetime,
Count your age by friends, not years. – Unknown

De reacties op mijn site. En met name het telefoontje dat ik vanochtend kreeg. Alleen maar om te zeggen dat het leuk en herkenbaar geschreven was. Made me feel all warm en fuzzy inside :) Maar ook van e-mails die ik ontvang met alleen maar positieve berichten. Het blijkt dat ik nu al hele lieve lezers heb! Oh, en niet te vergeten de likes op mijn Facebook pagina! Holy cow, ik krijg steeds meldingen dat er weer likes bij zijn gekomen. Yet again, the warm and fuzzy feeling kicks in!

Het was nog niet donker toen ik om 5 uur naar huis wilde fietsen. Oh yeah baby, de lente is in aantocht! Ook al staat er sneeuw gepland de komende dagen, het is niet meer zo vroeg donker. De dagen worden langer. We gaan richting die heerlijke dagen dat je lekker in het zonnetje op een bankje in het plantsoen kan zitten. Met een boek. Zonder jas.

De lachende vrouw die mij passeerde op de Vismarkt in Groningen. Lachende mensen zijn leuk. Want je weet niet waarom ze lachen, maar ze zijn wel vrolijk. En dat maakt mij ook vrolijk. En dan ga ik ook lachen. En dan hoop ik dat er iemand langs mij loopt en ook lacht omdat ik lach. En dan en dan en dan.

Verjaardagskaartjes in de brievenbus voor mijn zoon. Zijn verjaardag viel op een zondag, dus niet alles kwam even op tijd binnen. Maar des te leuker was het om de brievenbus te openen en daar nog kaartjes met lieve boodschappen voor onze mini puber te vinden!

Vriendinnen. Niet alleen vandaag, maar elke dag ben ik er dankbaar voor. Vandaag ben ik extra dankbaar voor de twee die mij minimaal twee dagen in de week tot een feest maken. Bij wie ik kan lachen als Ron Brandsteder en zij er nog harder om lachen dan ik. <3

En jij dan? Wat waren de chocoladekoekjes van jouw dag?

Love, peace and Chocolate Hazelnut Truffle Cups!
sigwhite