Selecteer een pagina

Vanochtend kwam ik deze inspirerende blog van Hilde Tuijt tegen. Over de andere kant van Social Media. Zij stopt ermee en de hele psychologische tactieken erachter (gebruik reels, zoveel posts per dag, reageer direct op comments etc). Terug naar echte (energetische) verbinding en erop vertrouwen dat daar de kracht ligt.

Het maakte me weer zó duidelijk dat we Insta niet als ons hoofd platform hoeven te zien, maar juist als een TOOL om onze favorietelingen bij ons eigen platform terecht te laten komen. Waar je geen last hebt van censuur, algoritmes en the whole shabam. Waar je kunt plaatsen wat voor jou relevant is, zonder je zorgen te maken of dit wel genoeg mensen bereikt. En waar je ook niet bang hoeft te zijn dat als Insta en FB er uit liggen (never forget de zomer van ‘21) niemand je meer kan vinden en al je waardevolle gems verloren gaan.

Social Media is niet de holy grail tot succes. Wij zijn ZELF die holy grail!

Don’t get me wrong. Niets mis met deze platforms. Ze zijn enorm waardevol! Anders zou ik er zelf ook niet op zitten. Je hoeft ze alleen niet als holy grail tot succes en impact zien. Je bent ZELF die holy grail! Platforms zoals Insta en FB zijn niet geïnteresseerd in JOUW message de atmosfeer in gooien. Wat hun belangen zijn weet ik verder niet, maar jouw unieke gems staan aan het eind van de dag niet bij hun bovenaan het lijstje. Anders had je nu geen last van die algoritmes!

Maar hoooeee dan. Wat kan ik dán doen?! Wat moet ik zonder Insta?!
Nou… Zo! Wat u hier leest :D Er zijn meer mogelijkheden om je mensen te bereiken dan het platform wat langzamerhand zijn shine begint te verliezen. Zoals ik al eerder zei; Social Media is niet the holy grail. Ze zijn slechts een tool om een groter te bereik te krijgen. Maar écht niet de enige manier. Zo ga ik bijvoorbeeld lekker op blogs. Misschien voel jij meer voor video of een podcast. Of misschien sta jij zelfs liever met een gitaar op het dorpsplein. You do you, boo! Dáár gaat het om.

Het ligt niet in het vindbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen tegelijk.

Om vervolgens de grote populaire platforms te gebruiken als TOOL om je besties naar jouw awesome atmosfeer te leiden. Waar nog meer verbinding ontstaat, waar mensen aanhaken op JOUW magic. En waar dus de échte magie ontstaat! Laat je inspireren door je eigen content, recycle stukjes tekst uit je blog/video/podcast. Post die op je socials en refereer naar je eigenste atmosfeer! Insta wordt meer gebruikt voor instant gratification. De kracht van jouw message ligt in je eigen omgeving. Zorg dat dáár de verbinding hechter wordt.

Kost misschien meer tijd, maar liever waardevolle volgers en impact dan snelle likes for fun. We zijn geen freakin’ Bol.com, hè mensen! Het ligt niet in het vindbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen tegelijk. Het ligt hem in aanwezig zijn voor de mensen die bij jouw vibe aansluiten. Want er is maar 1 persoon nodig die jouw magie leest of ziet en voelt: DIS IS MY TRIBE! Waardoor jij op je hoogste vibe aan gaat om daar weer meer van aan te trekken. That’s how it works.

So let me know! Ben jij IN om op je eigen site een eigen awesome atmosfeer te creëren? Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete manier is om jouw mensen te bereiken!

En mocht hem dat in bloggen zitten, maar vind je het nog lastig je eigen stem daarin te vinden. Of heb je iemand nodig die jouw blogs checkt op flow en jouw awesome vibe? Je mag me altijd contacten!

XOXO