Selecteer een pagina

Mooie dingen moet je delen. In de allereerste Leesjelievelings deelde ik de superleuke webshop van Carolien; Koopman In Vorm, die tegenwoordig Grafiquelien heet. Vandaag is het tijd om wat leuk leesvoer in de vorm van blogs met jullie te delen.

Op 3 januari 2005 zag mijn eerste blog het levenslicht op web-log.nl en als ik het allemaal zo teruglees was het werkelijk om te janken. Duizend vraagtekens achter een zin, zinsopbouw van likmevesje en om over de grammatica maar niet te beginnen. But aaanywaaaay, zoals ik 10 jaar geleden tig keer in mijn blogs verwerkte, een paar blogjes later (en ik hoop ook met wat betere content) kwam ik ook ergens in 2005 drie dames op hun eigenste stukje op het www tegen. En sindsdien ben ik deze blogs niet meer gestopt te volgen. Al ruim 10 jaar lees ik met plezier hun hersenspinsels op het web en met eentje ben ik zelfs goed bevriend geraakt. Wie zijn deze lang meedraaiende bloggers die je gelezen moet hebben?
Nenz.netThis chick, Nancy, ook wel Nenz van Nenz.net, is mijn persoonlijke Leesjeblij. Als ik in een dip zit ga ik hier heen en waarschijnlijk jaag ik nu mijn eigen lezers ook weg naar deze ultieme happy spot op het web. Geeft niet, als jullie dan ergens naartoe moeten, dan graag naar haar. Zij maakt jouw dagen vrolijk en kleurrijk, vol sparkles en confetti. Nenz weet van elke blog een feestje te maken en laat je kennis maken met te gekke gadgets, goodies en geeft je genoeg leesvoer voor een mensenleven op haar eigen vrolijke manier. Al jaren blogt ze om de wereld wat vrolijker te maken en word ik alleen al blij als ze op Instagram haar super schattige kat Noodles post. Het liefst lees ik haar hilarische avonturen in Nenz’s Weird World en sta ik al in de startblokken om het internet leeg te kopen als ze weer musthave kookboeken of mooi voedsel met haar lezers deelt. Een heerlijke schrijfstijl en altijd vrolijk. Zeker je tijd waard, go check this happy spreader out!

Culturalize.nlNext in line: Daniëlle van Culturalize.nl. Cultuur met een persoonlijke twist. Deze gezellige meid neemt je mee in haar culturele wereld vol leuke uitjes en reviews en gunt je ook een kijkje in haar privéleven. Dankzij Daniëlle ben ik weer op de hoogte van films die het kijken waard zijn of nieuwe hotspots in ons kikkerlandje. De laatste tijd maakt Daniëlle me gek met haar ‘Different shoes every day challenge’. Waar ze, omdat ze er écht heel erg veel heeft, elke dag een ander paar schoenen draagt zodat ze ze niet voor niks heeft gekocht. Door middel van de meest kleurrijke en creatieve foto’s van de schoenen die ze die dag draagt neemt ze je mee in haar overweldigende schoenenkast. Jaloersmakend, dat wel een beetje, maar oh zo heel erg leuk! Ook een klik waard; Haar laatste plog over Londen! Lekker mooi geschoten kiekjes bekijken en ff koekeloeren wat Daan allemaal uitvreet. Niet alleen een lust voor ons lezershart, maar ook voor het oog. Ik hou dr van!

Desschrijft.nl
En dan last, but nooit least. My girl, m’n milfie. Des van Desschrijft.nl. Had toentertijd dezelfde blogtitel als ik -Confessions of a dramaqueen- en toen had ik het al moeten weten. Deze meid blijft zeker nog 10 jaar in mijn leven. Dramaqueens unite, weet je wel? Maar naast lief voor mij zijn is Des ook een ster in schrijven. Met een scherpe pen, sarcastisch en niet vies van een beetje zelfspot. Kan (h)eerlijk over het moederschap klagen (wat ik alleen maar beaam, want moeder zijn is niet alleen maar feest!) en ook de mooiste momenten perfect weet te weergeven. Naast hilarische hersenspinsels post ze ook de mooiste foto’s van haar twee heerlijke zoons. Een favoriet schrijfsel van haar hand is die ene, weet je wel, waar ze schrijft dat Doutzen en zij hetzelfde zijn. Of dat ze trots is op haar hidden talent, niet stinkend zweet! (Des, meid, ik spread ff the word voor je, jwz) Des neemt geen blad voor haar mond en durft te zeggen wat ze denkt. Ik hou daar van en ik hoop jullie ook. Nog een weetje; ze is naast awesome mom en schrijfster ook nog eens draagconsulente! Ben jij toekomstige mama of ben je er al eentje en wil je graag je kindje in een draagdoek dragen? Des is je girl om je alle ins en outs over het dragen te leren! Check het op Desdraagt.nl!

Dat waren ze. Deze 3 dames die ik al lange tijd volg en bewonder om hun leuke, mooie en creatieve schrijfsels. Maar die ik ook bedank omdat ik door de jaren heen door het lezen van hun blogs altijd weer zin kreeg in het schrijven van mijn eigen. Ga ze lezen, vrinden!

Love, peace and a Toasted Marshmallow Iced Coffee (dankzij Nancy’s Pinterest)
sigwhite