Selecteer een pagina

valentineHiephoi, Valentijnsdag! Je brievenbus gevuld met kaartjes van geheime aanbidders, je gang vol met bossen rozen, hartjesogen de hele dag en elkaar lekker 1000 x vertellen dat je zo verliefd op elkaar bent. Hoera!
En nu durf ik te wedden dat het merendeel die dit leest denkt; ‘Meh, rot op met je Valentijnsdag. Commerciële ongein, ik doe dr mooi niet aan mee!’ En tóch hè? Tóch worden er volop Valentijnskaartjes, dozen bonbons en al het liefs van de wereld gekocht. Iedereen vindt het commercieel, niemand doet er aan mee, maar toch lopen de postbodes de zolen van hun schoenen om al onze Valentijnskaartjes bij onze liefdes te bezorgen. Zijn we stiekem allemaal diep in ons hart doorgewinterde romantici en kopen we in het geheim in februari allemaal een kaart voor onze geliefde en overspoelen we ze met onze zoetsappige boodschappen? Om vervolgens naar de buitenwereld te gillen dat het stom is, want ‘Dont believe the hype’? Zou het? Ik weet het niet, durf er ook geen vinger op te leggen. Maar ik ben wel een eeuwige romanticus. Hoewel ik niet elk jaar een kaart of bos bloemen voor mijn lief koop, zeg ik hem op deze dag (en eigenlijk ieder andere) wel dat ik van hem houd, met een kusje extra. Want ach, kan toch ook geen kwaad?

Dikke vette kus op die kaart!
Jaren geleden zijn we gestopt met dit Valentijnsgebeuren. Om precies dezelfde reden als jij. ‘Blegh, Valentijnsdag. Zo commercieel, ik kan elke dag wel vertellen dat ik van mijn liefje/poepje/schatje/honingdropje houd.’ Maar toch kocht ik dit jaar een kaartje. Voor hem en nog een paar lieve mensen in mijn omgeving. Want wij Hollanders houden wel van een beetje gratis. PostNL kwam met de briljante actie om dit jaar je kaart te kunnen versturen met een dikke lipstickzoen in plaats van ons Koning Willie op je kaart te plakken. En ook ik vond het briljant! Want ik spurtte net als al die andere Valentijnhaters naar de winkel en kocht een handjevol lieve kaartjes. Schreef er een liefdevolle boodschap op, stiftte mijn lippen en hatsaaa dikke vette kus op die kaart! Leuk, toch? Ik vind van wel en hoop de ontvangers ook!

Luisterjeblij
En hoewel ik het een commercieel circus vind, denk ik wel dat we de dag van de liefde niet moeten haten. Laten we er gewoon een leuk dagje met een kus en ikhouvanjou extra van maken. En terwijl menig liefdeskoppel/vriendinnengroep vanavond wellicht bij 50 Shades of Grey droomt over rode speelkamers en hun eigen fucked up Christian Grey/onderdanige Anastacia Steel kun je ook thuis een gezellige avond wat quality time met je lief spenderen. Want jongens, jongens, wat werd ik er haast zelf verliefd van. Speciaal voor de lovebirds onder ons heb ik een Luisterjeblij Valentijns Playlist samengesteld. Met een beetje Eddie Vedder voor de lief en wat Brian McKnight voor de eventuele afterparty. Schenk je favoriete drankje in, mik je lekkerste knabbels in een bakkie, plof samen op de bank en klets een gat in de nacht. Of ga naar buiten, ga op jullie lievelingsbankje in het park zitten, dekentje om, ieder een oordop in, handje vast en geniet van je omgeving en elkaar.  Sit back, relax en knuffel je lief met een beetje muziek.

Love, peace and a Strawberry Sweethearts Cocoa with two straws :)
sigwhite2

 

 

 

bron afbeelding