Selecteer een pagina

Hij was mijn prins op het witte paard. Ik zou met hem gaan trouwen. Dat was een ding wat vast stond. Want er is er maar een zoals hij. Nou, papa, ik hou heel veel van je hoor. Maar laten we maar niet trouwen. Voelt toch een beetje onnatuurlijk, vind je ook niet?

Jammer, maar helaas. Dacht ik even zeker te zijn van een dikke vette Molukse bruiloft. Maar een ding wat wel zeker is: Zoals hij is er maar eentje. Dat kan ik jullie je op een briefje geven. Een briefje waarop staat dat:

❤ Er elke Valentijnsdag een roosje voor mij klaar stond als ik van school kwam.

❤ Ik elke avond op mijn kinderstoel op de gang kon gaan zitten en door mijn paps naar de eetkamertafel werd getild.

❤ Ik midden in de nacht dampo op mijn buik gesmeerd kreeg als ik net mijn slaapkamervloer kennis had laten maken met mijn maaginhoud.

❤ De volgende ochtend de emmer maaginhoud leeg en schoon naast mijn bed stond, als ik de emmer had weten te vinden.

❤ Ik dan dacht dat je kots midden in de nacht verteerde. Wat handig!

❤ Ik mijn dramatische eigengemaakte stuk op Madonna’s ‘Like a prayer’ kon uitvoeren, want papa moest mij van de bank tillen alsof ik dood was en mijn hoofd moest dan gracieus omlaag hangen zodat mijn haar heen een weer zwiepte. Let wel, deze mini-me moest wel tig keer van de bank getild worden en papa gaf geen kik.

❤ Hij, mijn broer en ik midden in de nacht hamburgers konden eten terwijl we ‘Days of our lives’ keken en ik schijtsbenauwd was voor die vrouw die bezeten was door de duivel. Damn you Marlena!!

❤ Er voor werd gezorgd dat we ondanks een klein budget toch op vakantie konden. En we hadden de grootste lol. Ook al snurkte hij die hele camping bij elkaar.

❤ Er gelachen kon worden omdat hij tijdens de te gekke vakantie naar Disneyland in de badkamer ging slapen zodat wij niet wakker lagen van zijn gesnurk. Die badkamer galmde natuurlijk ook niet… ; )

❤ Hij de liefste opa voor zijn kleinzoons is. Voor ze door het vuur zou gaan en weer terug! En ik denk nog wat extra heen en weer erbij.

❤ Ik enorm dankbaar ben dat hij getrouwd is met een dijk van een vrouw en on the way ook nog 3 schatten van zoons en dochter onder zijn hoede nam. (Waardoor ik niet meer het jongste zusje ben en de grappen van de oudste broer niet meer alleen op mij gebotvierd werden. Sorry Leen)

❤ Hij me altijd het gevoel gaf dat ik er toe deed. En nog steeds!

❤ Ik blij ben dat ik met hem en mijn opa terug naar mijn roots kon. Al is het alleen al om te waarderen waar en hoe ik nu leef.

❤ De verhalen over Pimmetje en Aardworm de beste van de wereld waren. Zo spannend, jonge!

❤ De tekening van een kasteel met roze rozen in mijn Poëziealbum met stip op nummer 1 staat van awesome tekeningen die ik ooit heb gekregen!

❤ Het me aan lekker eten niet hoeft te ontbreken!! Eten bij papa is FEEST!

❤ Er voor het slapen gaan een zelfbedachte versie van ‘Somewhere over the rainbow’ werd gezongen en ik hoop dat hij die tekst nog kent zodat hij dat voor zijn kleinzoons kan zingen.

❤ Hij gewoon de beste papa is die ik me heb kunnen wensen. De lange gesprekken in de auto, waardoor een heleboel extra rondjes gereden zijn. De lessen in de keuken. De wijze lessen die nog steeds een grote rol spelen in mijn leven. Soms geleerd in mindere tijden, vaker geleerd door die lange gesprekken. Maar voor alles ben ik dankbaar, want dankzij al die grote en kleine momenten weet ik hoe ik later met Aiden door de stad wil rijden. Met een goed luisterend oor, geen oordeel, hopelijk een wijze les en een heleboel extra rondjes.

foto (15)Oh, en over die Molukse bruiloft. Maak je geen zorgen, er is nog hoop! Want een andere papa in mijn leven doet mijn hartje glunderen van geluk en dankbaarheid. Nog zo’n vader die uniek is in zijn soort. Eentje die in 2,5 jaar heeft laten zien dat:

❤ Er ontzettend veel papaliefde in zich heeft. Alleen al hoe hij vol trots naar minidraak kijkt.

❤ Hij oh zo sterk is. Vooral zo ongeveer een jaar geleden. Toen zijn zoon dag in dag uit in het ziekenhuis lag en zijn wederhelft er he-le-maal doorheen zat. Steunde ons door dik en dun en hield zijn rug recht en liet zijn schouders van tijd tot tijd ook even goed zakken. Eeuwig trots ben ik op je!

❤ Onze zoon nooit verlegen zit om tijd met zijn vader. Hoe druk hij het ook heeft als ZZP-er, hij weet tijd te vinden voor zijn gezin.

❤ Het naar bed brengen van je zoon een belangrijke routine is. Lekker samen boekjes lezen, even knuffelen en dan ook nog liedjes zingen. Mijn geluk kan niet op als ik jullie stiekem bekijk door het kiertje van de deur.

❤ In bad gaan net zo belangrijk is en mijn hart warm wordt als ik die twee in de badkamer hoor gillen en gieren.

❤ Ritjes naar het ziekenhuis, troosten tijdens injecties, wachten tijdens operaties, slapen op ziekenhuisstretchers geen probleem voor hem zijn. Of al die nachtelijke rondjes door het huis toen een pasgeboren minidraak kapot ging van de krampjes. In a heartbeat voor zijn zoon.

❤ Je je niet hoeft te schamen als je keihard met je zoon liedjes zingt, al lopend door de stad.

❤ Hij een te gekke vader is. Die zijn zoon zelfvertrouwen geeft door zijn trots te laten zien. Die hem alle liefde geeft die hij maar bezit en daarmee ook deze mamadraak een gelukkig draakje maakt. Waardoor ik weet dat onze zoon zal opgroeien tot respectvolle en attente man. Papadraak, you’re doing an awesome job! <3

Love, peace and een dik vet vaderdagontbijt!
sigwhite