Selecteer een pagina

Laat me je meenemen in mijn grootste gamechanger! Hét inzicht dat mij ertoe bracht groot te mogen dromen. Dat ervoor zorgde dat ik nu durf te zeggen dat het droomhuis waar ik eerder NOOIT van durfde te dromen (want het was niet voor mij weggelegd) er tóch gaat komen. Het inzicht dat maakte dat ik enorm veel vertrouwen heb in onzekerheid! Misschien weet je nu al wat ik bedoel, of krab je je nu achter je oor met een gigantisch hoog opgetrokken wenkbrauw. Welke van de twee het ook is, ik hoop dat jij bij het lezen van dit inzicht ook een klein beetje meer in het verlangen van groot dromen durft te stappen!

Ruim 10 jaar op kantoor met het gevoel dat dit het dan maar was.
Misschien voel je het nu wel. “Ik zit vast. Ik kan geen kant op. Ik weet niet wat ik wil, dus ik blijf in deze situatie. Het kan niet anders. Dit is nou eenmaal mijn leven.” Zelf zat ik ook jaren in deze gedachtengang. Ok, ik heb slechts een middelbare schooldiploma, op een niveau dat in de maatschappij als middelmatig wordt gezien en dat grote leven is alleen voor hooggeschoolde mensen. Het werd me ook meer dan eens duidelijk gemaakt dat ik een middelmatige leerling was, dus tsja, wat geloof je dan?! Jarenlang heb ik dit geloofd. Heb ik geloofd dat ik uit een generatie schoolverlaters kom en dat dat het leven was wat ik zou moeten leven. Comes with the territory, zullen we maar zeggen. Zei dit ook regelmatig. Is nou eenmaal zo. En hop, daar zat ik dan, ruim 10 jaar op kantoor met het gevoel dat dit het dan maar was. Ook al wilde ik anders. Ik verklaarde mijn vader voor gek als hij op Funda naar mooie droomboerderijen ging kijken, just for fun! “Dat is toch eigenlijk een grote zelf-pijniging. Ik ging daar nooit komen!”

Geen puf meer voor het leven..
Totdat ik in 2015 thuis kwam te zitten. Uitgebrand. Geen puf meer voor het leven, paniekaanvallen alleen al bij het idee dat ik nog boodschappen moest doen, geen werk. Alleen maar angst. En bekaf. 
Ik besloot dat dit niet meer het leven was wat ik wilde leiden. Of LIJDEN eigenlijk. Want dat was wat ik aan het doen was. Er was niks meer over van die bubbly persoonlijkheid waar iedereen het altijd over had. Ik vraag me nu ook wel eens af of die bubbly persoonlijkheid wel echt was. Aangezien ik nu een stuk meer bubbly ben dan daarvoor. Meer mezelf, dare I say it. Anyway, terug naar mijn situatie in 2015. Ik wilde niet meer lijden. Ik wilde leven.

De beste beslissing ooit!
Dus besloot ik mijn werk vaarwel te zeggen. Een toxic omgeving waar letterlijk elke werknemer in een negatieve stemming kwam als onze werkgever het terrein op kwam rijden. De beste beslissing ooit! Het was voor mij het startsein om het compleet anders te doen. De daaropvolgende beste beslissing was tijd voor mezelf maken. Om te onderzoeken waar ik juist wél weer energie van kreeg. De ene dag was dat helemaal niks, maar op heel veel dagen voelde ik mij thuis bij een American Bakery hier in de stad. Maar goed, daar vond ik mijn big gamechanger niet, of eigenlijk ook weer wel, maar dat was een andere. Dus eeeh, ja, die houd je nog ff van me tegoed, ok? 

Het puzzelstukje waar ik al 32 jaar naar op zoek was.
Fast forward naar 2016. Waarin ik was gestart met mijn eigen bakkerij. Nog steeds kampend met angsten, maar het was een work in progress. Zoals alles dat eigenlijk altijd is. Tijdens het klaarmaken van bestellingen luisterde ik naar podcasts. En na urenlang naar inspirerende verhalen te luisteren was daar ineens het verlossende woord: ‘Alles is energie.’ Ok, het hele begrip snapte ik toen nog niet helemaal, maar wat bij mij binnen kwam was: ‘De energie die je uitzendt, trekt dezelfde soort energie aan.’ Nu was ik altijd wel geïnteresseerd in spiritualiteit, maar hield ik me er niet heel bewust mee bezig. Deze woorden kwamen als een soort puzzelstukje waar ik al 32 jaar naar op zoek was. Met mijn oordoppen in zat ik hevig knikkend mijn taarten te decoreren. Eindelijk kreeg ik een gevoel en beeld bij karma. Het was geen fabel, het was juist een Universele wet! Luid ‘OMG JA’ roepend bij elke zin waarin ik me kon vinden. En dat waren me er behoorlijk wat. Alsof ik tijdens een freaking sunday church aan het preachen was to the lords above. Nog net geen Halleluja gillend. Het is nu ik dit typ dat ik me ineens bedenk: wtf moet Tom wel niet hebben gedacht van al die geluiden die vanuit de benedenverdieping kwamen ;’)

Wat komt er weer bij me terug?!
Energie dus. Want ik begon bij mezelf te denken: Wát ben ik in godsnaam aan het uitzenden met al dat doemdenken van me en als ik niet geniet van de dingen NU?! Wat komt er weer bij me terug als ik constant blijf denken dat ik niet goed genoeg ben. Wat zou er gebeuren er als ik dat andersom ga doen?! Ik besefte dat we in onze samenleving behoorlijk wat low vibes uitzenden door te kijken naar wat er allemaal mis is. Hoewel ik behoorlijk positief ingesteld ben was het bewust worden van de high en low vibes die ik tot me neem en onbewust ook uitzend een behoorlijke eyeopener. Zag ik in dat bepaalde gedachtegangen (niet goed genoeg, ik kan dit toch niet, wat een kutweer) helemaal niet helpend zijn voor het uitstralen van positieve energie.

Het zijn niet mijn acties die mijn toekomst veranderden.
Die zin, ‘Alles is energie’ was een soort micdrop moment. Een mind is blown gevoel. Een keerpunt. Want ik werd me steeds bewuster van mijn gedachten en dus ook van wat ik aan het uitzenden was. Kreeg een compleet andere blik op mijn toekomst. Dat het niet mijn acties, opleiding en netwerk waren die mijn toekomst veranderden, maar mijn gedachtes en energie… Holy shit, dan ligt er een heleboel open! Want die hoge opleiding had ik niet, maar van mijn gedachten was ik zeker wel bewust en dus ook van de energie die ik uitzond. Vanaf toen nam ik een deep dive in het bewust zijn van je eigen energie, van anderen en wat we aantrekken en uitzenden.

Alle deuren staan open.
En nu 3 jaar later kijk ik terug naar hoe ik mijn leven nu leef. Met vertrouwen. Alle deuren staan open. Grootse dromen zijn mogelijk voor mij en mijn gezin. Ik durf met Mind Your Blissness stappen te zetten waarvan ik nooit had gedacht ze te durven. Zoals me aanmelden voor Viva Visionista 2018 waarvoor ik werd geselecteerd om mijn bedrijf te komen pitchen! Durf ik de uitkomst van dromen los te laten omdat ik weet dat als het er nu nog niet is, het uiteindelijk toch wel komt. In welke vorm dan ook. In ieder geval in de vorm die juist voor mij is en op de juiste timing. Wanneer ik en de juiste omstandigheden er klaar voor zijn! Oh boy, wat een rust. En nee, niet altijd heb ik dit vertrouwen. Ook ik voel soms ongeduld en heb mijn grote verlangens liever gisteren dan vandaag. Maar dan besef ik weer; Dat wat je wil komt. Whenever, wherever!


Hoe en wat dan met die energie? Vertel ik je gauw meer over. Laat nu eerst eens bij jezelf inzinken: welke energie zend jij uit? Aan welke energie geef jij de meeste aandacht? Welke voed jij en wordt dus groter? En daarmee ook: wat trek jij dan voor situaties aan met die gedachten? Let me know. Ben reuze nieuwsgierg!

Alright y’all! Tot zover hoor. Binnenkort weer een nieuwe blog. En heb je nu Shakira ook in je hoofd?! Sorry, niet zo bedoeld, love yoouu!

Love, peace and a bunch of good vibes,

Aïsha
Beeld: Marleen Sahetapy