Selecteer een pagina

Wat bevinden we ons in een heftige periode. Zoveel angst rondom het Corona Virus en het blijft zich verspreiden. Het is niet raar als je angst voelt. Hoewel ik me geen zorgen maak, voel ik wel de collectieve energie die er hangt. Wat het merendeel van de bevolking voelt. En dat is dus die angst. Een emotie en energie waar je zo in blijft hangen als je niet op past. En geloof me, ik kan het weten, met mijn angststoornis!

Maar gek genoeg maak ik me nu niet druk. Ook niet toen ik hoorde dat het Corona Virus maar een paar straten van ons huis en de school van onze zoon is verwijderd. Ik voel juist nú de urgentie om ons bewust te maken van alle energie die we uitzenden met deze angst en dat we mogen terugvallen op vertrouwen dat dit iets is wat ook weer voorbij gaat. Al is het maar een béétje vertrouwen!

Ook al ben ik niet bang, ik houd me zeker aan de protocollen! Ik zie ook heus in hoe serieus de situatie is. Mijn kindjes en vriend zijn as we speak thuis aan het snotteren en ik ben de enige die erop uit ging voor boodschappen! En jeetje, die boodschappen. Ik schrok ervan toen ik vanochtend in de supermarkt rondliep.

De lege schappen deden me beseffen hoezeer we vanuit angst aan het handelen zijn. De vrouw die de pakken yoghurt maar bleef inladen. Het stel dat meerdere doosjes paracetamol en ibuprofen in hun mandje gooide… Ik wist niet wat ze voelden. Totdat ik me stukje bij beetje verdrietiger en zwaarder ging voelen tijdens het boodschappen doen. Terwijl ik juist heerlijk van de zon genoot en de bloeiende bomen buiten had bewonderd. En ik wist: dit is niet mijn eigen gevoel. Dit is de angst van al die mensen hier, die niet weten waar ze het zoeken moeten. Eenmaal buiten besloot ik met mijn fiets aan de hand naar huis te wandelen. Just to walk it off, want jeetje… zo heftig was boodschappen nog nooit geweest! Nu voel ik me weer goed, los van de emoties van anderen!

En misschien voel jij je nu ook wel overwhelmed door al die angstige berichten om je heen. En al die gevoelens van jezelf en anderen. Je wil positief blijven denken, maar oh boy, elke keer weer een nieuwsbericht, of een bezorgd familielid. En voor je het weet daal je van je good vibes naar je low vibes.

Dus wil ik je een aantal tips meegeven die je kunnen helpen om in ieder geval íets meer high vibes uit te stralen.

1: Kijk zo min mogelijk nieuws of je Social Media.
Natuurlijk wil je up to date blijven. Maar bekijk dan op gezette tijden als je hoger in je energie zit, zodat je minder snel in een lagere energie getrokken kan worden.

2: Denk je voor jezelf of denk je mee? Sta hier eens bij stil. Ben je in gesprek met iemand gekomen en bleven je gedachten daarna doorratelen over wat die persoon zei? En welke beslissingen maak je hierdoor? Catch yourself!

3: Neem meer tijd om tot rust te komen. Juist nu, met al die snelle mediaberichten en je omgeving die daarop reageert. Neem meer tijd om tot je eigen gevoel te komen. Ga op je werk even naar de wc, kom tot jezelf. Voel even wat van jou is. Schrijf desnoods je angsten op om ruimte te maken voor wat anders. En zodra je vibes weer wat omhoog zijn meng je je pas weer met je collega’s of ga je andere dingen doen.

4: Laat de angst er zijn. Juist door het niet te willen of er in mee te gaan wordt het groter. Voel het in je lichaam. Waar uit het zich? Hoe uit het zich? Voel je je keel dichtgeknepen, opgetrokken schouders? Wees daar aanwezig en je zult merken dat de angst zakt.

5: Kijk met vertrouwen naar de situatie. Juist door de focus te leggen op dat dit het engste ooit is, ga je meer van deze energie aantrekken en zullen er ook meer mensen op je pad komen die die angst zullen spiegelen. Kijk naar het allerkleinste van deze heftige situatie wat wél mooi is. Die stelt je energie weer openen voor positiviteit! Zo hebben wij nu langer weekend. ;-) Of misschien heb je juist meer contact met je familie omdat ze je boodschappen komen brengen omdat je de deur niet uit mag. Het zijn die kleine dingetjes die je vibes stukje bij beetje omhoog tillen! Schrijf ze desnoods op :)

6: Dans in je freaking onderbroek! Als je dan toch thuis moet blijven of je angstig voelt, dance it off! Zet je favo playlist op en go go gooo! Kom in beweging om je energie lekker te laten stromen!

7: Grenzen stellen. Wees duidelijk in wat voor jou nog helpend is. Natuurlijk wil je je beste vriendin niet alleen in haar angst laten zitten en hoor je haar verhaal aan. Maar op het moment dat je dit teveel wordt, geef dit aan! ‘Ik snap je angst, ik voel het ook, maar laten we vooral onze vibes omhoog houden!’ ‘Ik begrijp dat iedereen bang is, maar ik probeer hier zo min mogelijk in mee te gaan zodat ik juist die positieve energie behoud!’ Zoiets, houd hem paraat voor de volgende persoon die door angst in een lagere vibe wordt getrokken!

8: Help elkaar! Elkaar helpen brengt je ook in een positievere energie. Hij straalt namelijk meer openheid en vertrouwen uit. Bekijk jouw persoonlijke situatie en hoe je van daaruit anderen kunt helpen! Deel positieve berichten op je Social Media. Help je buurvrouw met een extra wcrol. Doneer het geld van je geannuleerde concert aan het plaatselijke theater. Deze instanties lijden enorm onder deze omstandigheden. Haal boodschappen voor ouderen in je buurt die de deur niet uit durven.

9: Zorg voor je eigen vierkante meter. Hoe meer jouw eigen vierkante meter vult met high vibes, hoe meer mensen om jou heen hierop kunnen meeliften en hoe meer mensen om hén heen weer meeliften en zo verder… Angst werkt aanstekelijk, maar positiviteit ook! Dus ga bewust met je energie om! Zodat het anderen om je heen inspireert dit ook te doen. Lift the world up with your vibes!

HOP! Ik kon het even niet korter houden dan dit. Hopelijk heb je hier iets aan. Ik heb er nog zoveel meer, maar laten we hier even mee beginnen. Veer in ieder geval mee in de situatie. Moet je thuisblijven? Heerlijk, lekker in pyjama aan het werk of een extra lange lunch. Door mee te veren stelt je je energie ook weer open voor positiviteit. 

Dat was ‘m voor vandaag. Een lap tekst, maar naar mijn idee erg belangrijk. Ik snap het, het is spannend en heftig! De angst voor het virus hebben we geconstateerd en laten we van hieruit bewegen vanuit vertrouwen, want echt, het gaat over. 

Liefs!
P.S. Komende week kom ik elke dag live op Instagram om meer tips te geven om je vibes positief te houden in deze periode! De tijden laat ik nog weten.

Photo by Clarence E. Hsu on Unsplash