Selecteer een pagina

Leo BuscagliaJe kent het wel. Je fietst of loopt naar je werk/school/favoriete koffietent en bent druk aan het dagdromen, let niet op of bent van jezelf gewoon een draak in het verkeer en voor je het weet fiets/rijd/loop je iemand in de weg en moet diegene remmen of uitwijken door jouw schuld. Dikke vette oeps natuurlijk! Of soms is het zelfs zo dat niet jij fout zit, maar je tegenligger. Kan natuurlijk allemaal! Het eerste wat ik dan doe is een super awkard gezicht trekken, net iets te hard lachen en ‘sorryyyy’ roepen. Vaak krijg ik een lach terug, soms een ‘geeft niks!’. Maar het gebeurt ook genoeg dat het gezegde ‘als blikken konden doden’ wordt toegepast en ik blij mag zijn dat ik gelukkig niet écht dood in een Groningse greppel lig.

Heb je zand in je vagina ofzo?!
Begrijp me niet verkeerd hoor, ik zou sommige mensen ook best een goede duw willen geven als ze zuur tegen me lopen te doen. Alleen heeft het niet zoveel zin. Mijn tegenligger is al zuur en daar komt dan nog een nieuwe bij! Dus dan kan ik maar beter een lachje die kant op gooien met de hoop op twee vrolijke mensen die verder fietsen. Maar wat is dat nou eigenlijk? Dat een compleet vreemd persoon jou even boos aankijkt en jij direct van je af bijt alsof iemand jouw laatste stukje taart pikt. In sommige gevallen zelfs je dag direct verpest. Een jaar of wat terug zou ik in a heartbeat gillen dat je zeker zand in z’n vagina had of een lekker verwaande ‘nou, jezus, dan niet hoor!’ je kant op gooien. Pfff, het lef om zuur te komen doen tegen mij! Die is gek! Maar doe ik dan eigenlijk niet net zo zuur en dom?

Stiekem een beetje kinderachtig
Ja, eigenlijk wel hè? Stiekem een beetje kinderachtig. Als iemand jou ervoor op het matje zou roepen zou je enige weerwoord ‘Ja, maar hij begohooon’ zijn. Met iets anders kan je gewoon niet aan komen kakken. Haha, dom niet? Maar van die als-eerste-zuurdoener kan een heel ander weerwoord komen. Misschien is het wel net uit met zijn vriendin en mist ie nu zijn schoonmoeder. Misschien is die persoon net de perfecte baan misgelopen. Of is haar kat overreden. Of zit er wel een gigantische drol dwars. Of het is van nature gewoon een ontzettende zure. Of misschien heeft ze wel écht zand in d’r vagina. Daar zou jij toch ook knallend zuur van worden?!. Kortom; Weet.jij.veel! Hoe het ook zij, iemand zal een reden hebben dat ze je afbekken of boos aankijken. En jij weet die reden niet, dus het enige wat jij dan nog kan doen is een klein lichtpuntje van die dag zijn en je van je vrolijke kant laten zien. Die persoon een lichtpuntje in the pocket en jij hebt geen verpeste dag! Win-win noemen we dat. En krijg je geen glimlach terug? Who cares, wie zegt dat je áltijd direct iets terug moet krijgen als je iets geeft?

En voor mijn boze tegenligger. Ik voel je. Want ook ik heb wel eens een off-day en niet de behoefte om iedereen en het leven lekker toe te lachen. En sorry dat ik je pad kruis met mijn awkwardness. Hopelijk maakte mijn glimlach (en anders die van mijn zoon) je toch nog een beetje vrolijker. En als ik zuur terug doe, dan heb ik ook een kutdag. Sorry daarvoor, maar zie het positief. Dan hebben we in ieder geval samen een kutdag.

Love, peace and a big smile!
sigwhite2